söndag 1 september 2013

GOLD är skrika på toppen av sin röst: det monetära systemet är i stor fara


 Har du undrat varför guld har varit att bryta prisrekord för de senaste 2 åren? Eller vad kan förklara de senaste 11 åren av uppåt guld prissättning och den största guld tjur marknaden som världen någonsin har sett?

"När ett lands statsskuld överstiger 90% av BNP, som är det magiska numret. Du får 90%, det finns ingen väg tillbaka, och det är det numret att USA går igenom ganska mycket som vi talar. Det är också numret som Storbritannien har gått igenom,.. samtliga PIGS går igenom det, liksom de alla går förbi 90% skuldkvoten Självklart är Japan miles förbi det redan Det är upp till 200% +.. Det tycks inte, i den historiska analysen, att vara någon större risk för att få tillbaka från den skuldsättning säkert. finns det starka bevis för att över 90% skuld till BNP, kommer du att uppleva antingen en omvälvande default eller någon form av mycket allvarlig inflation. "

Detta citat från väl respekterade marknaden forskare och analytiker Paul Tustain understryker den grundläggande logiken i vad som händer i världen finansiella systemet, och det är vår individuella och avgörande ansvar för att avgöra om de fakta och resonemang i detta tänkande är sanna och korrekta. Om dessa faktorer är korrekta måste vi då rationellt planera en handlingsplan för att förutse och konstruktivt engagera denna oundvikliga resultatet.

Så låt oss ta en titt på den dynamik som driver guldpriset och undersöka några smarta strategier för investerare som vill bygga eller underhålla sina innehav av denna hårda tillgångar pengar - guld.

Ett. Det viktigaste faktum: Den verkliga bristen på guld och dess historiska stabilitet.

De flesta människor har ingen aning om hur sällsynt guld egentligen är. Tänk dig en kub med måtten 20 meter på varje sida - det är det, det är allt guld i världen. Denna begränsade utbudet växer mycket långsamt över tiden, främst genom gruvdrift, vilket gör guld en mycket stabil handelsvara.

2. Guld är en värdemätare, vilket helt enkelt betyder att det utövar en relativt jämn ström mängd inköp över tiden.

Med andra ord, kan guldet köpa samma mängd kyckling och bröd idag som det kunde 100 år sedan. I samma tidsram, däremot, har den amerikanska dollarn förlorat 97% av sin köpkraft. Ouch!

Tre. Guld är den mest pålitliga monetär tillgång centralbankssystemet, länder och stora investerare, och blir mer så för varje dag.

En bra tumregel är att titta på vad andra gör och inte vad de säger, och det är särskilt sant i dag på den internationella finansiella arenan. Trots den breda hjälpa uppfattningen att ädelmetaller är den senaste under-pris tillgång bubbla, är guld prissättningen inte i själva verket drivs av allmän konsumtion. Vad som verkligen driver denna marknad är en global ompositionering av nationella och institutionella aktörer i guld som ett skydd, häck, och tillflykt mot det slutliga slutspelet kollaps av dollarn. I ett nötskal, är världens köpa, köpa, köpa.

Därför köper guld är din strategi också. Det är så enkelt är det.

Tänk på guld som en form av pengar försäkring. Den konservativa och traditionella tumregel är att ha 5% av dina tillgångar i guld för att skydda mot total exponering mot papperet tillgången systemet. Just nu över 99% av privata medborgare fullt ut positionerat och exponeras för sämsta stor tillgång för de senaste 40 åren - den amerikanska dollarn.

Madness? Ja det är.

Resten av världen har redan flyttat förbi debatten om vad man ska göra. Följ deras pengar så att du kan bestämma att bästa sättet att skydda dina pengar.

Det är den ekonomiska förstånd för tillfället.