söndag 18 augusti 2013

Silver Dollar Värde - Lär Vilken Dollar Mynt toppar listan


 Silvermynt är gamla amerikanska mynt som innehåller silver. Fram till år 1965, amerikanska mynt innehåller 90% silver och 10% koppar. Detta faktum i sig ökar silver dollar värde samtidigt öka efterfrågan från ivrig samlare.

Silver var inte så länge sedan används vid tillverkning dollar mynt. Men på grund av ökad efterfrågan av silver utbudet och den ökade värdet av silver, det var fasas ut nästan varje dollar mynt produktion under 1960-talet. Beroende på dess utformning, skick och sällsynthet, är silver dollar mycket uppskattad av samlare.

Det finns en näve silver dollar värde som konsekvent klättrar upp med tiden. Några av dessa har konsekvent avancerat i det förflutna och kommer att fortsätta att göra det. Om du är en ivrig samlare, bland dessa till din samling kommer att öka dina samlingar lista: 1928 Peace Dollar, 1893-S Morgan dollar, 1891 och 1878-CC Morgan dollar.

Bland listan över mycket i dollar efterfrågan silvermynt idag är böljande hår med en frihet med böljande hår. Det är ytterst sällsynt på grund av begränsad mängd produktioner. I en auktion av år 2005, var det kom på nästan $ 1,2 miljoner. Det är mycket pengar, är inte det?

En annan sak är det Draperad Bust som har en örn på baksidan med frihet i fronten. Värdet av detta varierar från ca $ 600 till $ 50 000 beroende på dess villkor. Å andra sidan, präglade Sittande Liberty 1840-1873 funktioner Liberty sitter medan du håller en amerikansk flagga med en heraldisk örn på baksidan. I dåliga förhållanden, uppgår detta mynt från $ 200, medan motsvarande från $ 2.000 till $ 3.000 i vanliga år för de ocirkulerade kära.

George T. Morgan ritade Morgan som avses med samlare som Morgan dollar i stället för dess designer. Den har en örn med vingar på baksidan och en stilig Liberty på framsidan. Det präglades 1878-1921 och pris från $ 20 till $ 80. Senast på listan är fred dollarn. Det präglades 1921-1935 till minne av slutet på andra världskriget 1. Dollarn visar Liberty med en huvudbonad och ordet fred under uppflugen örn baksidan. Däremot har 1922 Peace dollar högsta mynt bland dessa mynt.

På grund av de kombinerade effekterna av status och Silver Dollar ökar värdet, bestämde en massa ivrig mynt samlare att sälja ut stora delar om inte hela sin myntsamling. I grund och botten, är pengar mycket mer i efterfrågan på folk under dessa dagar vad med den ständiga ökningen av produkter på marknaden. Guld och silver mynt är mycket efterfrågade, t.ex. 1922 Peace dollar som kommer ut att vara den mest efterfrågade.