lördag 13 juli 2013

Silver smycken - skillnaden mellan silver plätering och Sterling Silver


 Minns du när du var liten, du älskar att låtsas att du är en pirat på jakt efter värdefulla bitar som guld och silver mynt och smycken? För att du och dina kompisar har så mycket kul att dela din skatt och gömma dem borta från era små bröder och systrar. Sannerligen, samla värdefulla föremål är så underhållande. Det är därför som även vuxna älskar att samla värdefulla föremål som smycken, guldtackor och även guld-och silvermynt.

Å andra sidan, på grund av olika orsaker som det ökande guldpriset på världsmarknaden vissa människor går för silver bitar istället. För mynt samlare, är silvermynt samlas för sitt egenvärde och numismatiskt värde. Egenvärde hänvisar till materialet mynten är gjorda av medan det numismatiska värdet avser sällsynthet, ålder, mynt och det allmänna tillståndet för mynten. För dem som älskar smycken, de ser ofta för silverpläterade eller sterling silver bitar.

Vad är silverpläterade smycken och sterling silvers?

Sterling Silvers

När du köper denna typ av smycken, är det viktigt att känna till skillnaden mellan silverplätering och sterling silver. Det är inte rent silver. Eftersom rent eller fint silver, är relativt mjuk och kan lätt skadas, är det oftast kombineras med andra metaller för att förbättra dess varaktighet och styrka. Om du ser din silver med markeringar av 925, .925 eller 92,5 betyder det att din pjäs är en sterling silver. Dessa siffror beteckna renheten av silver. Det är populärt används som smycken och accessoarer hushåll på grund av sin oklanderliga exquisiteness och motståndskraft. För att vara säker på att din dyrbara metallen klarat normerna leta efter följande markeringar: sterling, ster, .925, silver

Sterling silver smycken behöver korrekt och regelbundet underhåll som denna typ av silver är benägen att färgning och mattas. För att behålla skönheten i din ädelmetall, är det viktigt att förvara din pjäs på en torr plats borta från fuktig.

Silverpläterade smycken

Silverpläterade smycken är billigare än sterling kära. Termen silverplätering innebär att smycke är belagd med silver beläggning. Denna metod kallas för elektroplätering. Denna metod är populärt används i ett antal billiga mode smycken som oftast är gjorda av stål eller dålig metaller kvalitet. Det finns ett antal prisvärda hem elektropläteringssystem som du kan köpa. Notera att tjockleken på försilvring bestäms av styrkan hos den elektriska ström, silvret koncentrat i doppning blandningen, och tidslängden som smycken är nedsänkt i blandningen. Om du inte är säker beläggning dina värdefulla bitar, kan du söka hjälp från en professionell silversmed i ditt område som är expert på området.

Dessutom kan galvanisering reparera silverpläterad smycken med ytan buckla eller skada. Om du har en sentimental pjäs som behöver restaurering, är denna metod den bästa lösningen.

Liksom sterling silver, måste silverpläterade smycken ordentligt omhändertagen för att behålla sin skönhet och form. Hur? Du behöver en gammal tandborste och klistra. Skrubba smycken lättvindigt. Ta pastan genom att skölja silver pjäs helt. Efter sköljning Lufttorka objekt före lagring på torr plats.

Samla silver smycken är inte bara modet, det är väldigt givande också. När du samlar silversmycken se till att du regelbundet rengör dem så att de håller längre. Även om du inte använder dem, bör du ta ut den då och då och rengör dem på lämpligt sätt för att behålla sin lyster och skönhet.