lördag 13 juli 2013

Saker du bör veta när man köper Krugerrand guldtackor mynt


 Intresserad att köpa guldmynt? Inte längre är guldmynt en förgången tid av eliten och de kungliga eftersom fler och fler människor blir intresserade av att investera i dyrbara mynt som en hedge mot inflation. En av de mest populära mynt på marknaden idag är känt som Krugerrand guldmynt. Det är den mest eftertraktade eftersom den svarar för nittio procent av handeln på den globala marknaden.

Låt oss lära sig historien om Krugerrand, Den bästsäljande guldmynt i Marknadsdomstolen

Men vad är Krugerrand? Krugerrand är den sydafrikanska guldmynt. Det präglades först under år 1967 för att förbättra den sydafrikanska guld. År 1970 introducerades som världens första guldtackor mynt. På December 1974, var denna typ av myntet först importerats i USA efter amerikanerna återfick rätten att köpa och äga guldtackor. Det var en stor hit bland investerare.

Å andra sidan, var Krugerrand förbjöds 1985. En lag antogs förbjuder sydafrikanerna att detaljhandeln denna ädelmetall i USA. Lägligt 1994, var import förbudet hävas. Även priset på Krugerrand är bara näst Gold Eagle efter förbudet hävdes, är det fortfarande de mest eftertraktade dyrbara mynt bland investerare.

Om du är en av de många som är intresserade av att köpa Krugerrand, följande är viktiga påminnelser.

Ta reda på det lägsta anskaffningspris anges av Återförsäljare

Ja, det finns ett minimum köp av Krugerrand mynt. Det skiljer sig från en säljare till en annan. Den genomsnittliga minimum för Krugerrand är 5 gram. Men, om du är ivriga att köpa under 5 gram, det finns nätbutiker som säljer 1/10, ¼, ½ och 1 ounce guld Krugerrand.

Storlekar av Krugerrand Guldmynt

Krugerrand guldmynt kommer i fyra dimensioner - 1-ounce, 1/2-ounce, 1/4-ounce och 1/10-ounce. Dessa typer av mynt har samma intrikata utformning. Den mest önskade bland alla fyra storlekar Krugerrand är 1-oz Krugerrand. Den finns även i bulk.

Sammansättning av Krugerrand guldtackor mynt

Krugerrand guldmynt låtsad vara tålig och motståndskraftig. Den består av 91,7% guld. Resterande 8,3% är koppar.

Utseende och vikt

Den Krugerrand myntet ser syrlig apelsin. A 1 oz myntet väger 33,93 gram. 31,1 gram av dess faktiska vikt är rent guld och resterande 2.83 gram är koppar.

Ta reda på Spot värde på marknaden

Den övergripande prissättning av Krugerrand myntet är baserad på den aktuella marknaden "spot värde eller pris" plus en liten premie för varje dyrbara mynt. Du kan få plats värde eller spotpriset från din lokaltidning, via nätet eller via andra guld investeringar webbplatser eller forum.

Fraktkostnad och leverans

När du köper Krugerrand guldmynt på nätet, måste du veta om det finns en medföljande transport kostnad. Vissa företag ger gratis frakt för beställningar över deras bestämd kvantitet eller antal order. Bortsett från fraktkostnaden, måste du vara medveten om tidsplanen för leverans så att du vet när du ska räkna dina beställningar.

Den sydafrikanska Krugerrand guldmynt är faktiskt den mest sålda guldtackor mynt. Det är en utmärkt investering fordon. Krugerrand är allmänt erkända lokalt och utomlands. Om du är intresserad av att investera i denna typ av mynt det, se till att du förstår även de minsta detaljerna av detta mynt från vikt till det aktuella spotpriset. De fakta som nämns ovan är mycket viktigt så att du inte kommer att ofreda av företag som säljer falska mynt guldtackor.