tisdag 8 april 2014

Coin Samla 101 du behöver veta


 De säger att det är aldrig för sent att ha en hobby . Människor är intresserade av olika typer av hobbies som mountainbike , bergsklättring , frimärkssamling och andra mynt insamling .

Numismatik är en hobby som kan göras av nästan alla som har en passion för att samla nya mynten . Det sägs vara en " Hobby of the Kings " eftersom det är mycket annorlunda än någon annan hobby som pengar hamstring . Detta är en hobby som kan spåras långt tillbaka i det fjortonde århundradet och är en hobby som är gjort över hela världen .

Människor samlar in nya mynt av olika skäl , en hel del att samla in dem för värdet av de mynt som kan säljas till ett högre pris på ett par år på , och andra bara tycker om att samla nya mynt bara för att få så många mynt som möjligt . Nedan finns olika typer av numismatists :

- Informella samlare

Många människor när de börjat i numismatik börjar som informella numismatiker . Denna typ av samlare är inte den allvarliga typen och bara samla mynt för sakens skull . De kan samla mynt från olika länder över hela världen utan specifikt mål på vad de vill uppnå .

- Nyfikna samlare

En nyfiken samlare är en informell samlare som börjar se värdet av att samla mynt och blir mer nyfikna . Den här typen av samlare bryr sig inte så mycket om att spendera pengar på att köpa mynt för att de uppskattar dem och vill fylla upp sina album .

- Avancerade samlare

Avancerade numismatiker är människor som samlar nya mynt med ett specifikt mål i åtanke . De kan göra samlingar från olika nationer över hela världen och under en viss period . De har oftast all utrustning som används i numismatik och göra det på heltid .

Om de bedriver denna hobby finns det många spår numismatiker bedriver med några anges nedan :

- Nation myntsamling

Denna typ av insamling är när en numismatiker reser världen att samla in nya mynt från olika nationer . De har myntalbummed olika länder så att de kan ha möjlighet att sätta de mynt som de samlar in i det specifika landet .

- Historiskt myntsamling

Flera numismatiker som att göra en samling av historiska mynt eftersom de kan vara mer lönsamma . De letar efter mynt i under vissa perioder av historien som självständighet , krig och deklarationer .

- Sällsynta myntsamling

Dessa är människor som letar efter sällsynta mynt , t.ex. fel mynt som är ovanligt att hitta nuförtiden .

När du börjar på denna hobby måste man veta att du har att spendera lite pengar för att få dessa mynt . Men ingen tvekan om att det är en mycket intressant hobby som kan vara roligt och lönsamt att göra .