tisdag 8 april 2014

Professionella Sällsynta American Coin Examination tips


 Du bör alltid fungera över en vadderad yta . Jag gillar en badhandduk vikas på mitten och placeras på mitt arbetsbord . Därefter jag bort rå myntet ur hållaren , om innehavaren är avtagbar. Allt som täcker den sällsynta amerikanska myntets yta kommer att hålla dig från att se den helt.

Hantera myntet i kanterna när det är ur hållaren . Om du inte kan komma ihåg att alltid hantera fina exemplar av sällsynta amerikanska mynt i kanterna , sedan lägga på handskar . Jag gillar nitril operations typ handskar när jag hanterar mynt .

För att få bästa möjliga titta på ett mynt , är det viktigt att du så småningom luta och rotera den så att ljuset studsar det från så många vinklar som möjligt . Ett mynt kan se helt annorlunda , på olika ljusvinklar.

Ljuset speglar olika sätt i olika vinklar . Därför , färger och lyster ser ofta annorlunda när du vrider den sällsynta amerikanska mynt . Du kan se hairlines , städning , våtservetter eller andra problem från en vinkel som du inte skulle se från en annan vinkel .

Undersök myntet från topp till botten , högersidan uppåt , i sidled , och även upp och ned. Detta är ett enkelt koncept som kommer att tvinga dig att fokusera på de delar av detalj , och gör att du kan fånga saker du skulle missa annars .

Vissa mynt väghyvlar kommer att börja titta på baksidan av ett mynt först , bara för att få ett annat perspektiv . Andra börjar med att titta på myntet i sidled istället för i rätt riktning .

När du tar din första titt på ett mynt , titta på den med din blotta ögat under några sekunder . Titta på varje sida för att få en allmän första intryck. Hur fungerar det att imponera på dig ? Har den sällsynta silvermynt uppvisar ögon överklaga eller inte ?

Den initiala titta på ett mynt är extremt viktigt. Det kommer antingen fånga din uppmärksamhet , eller det kommer inte. Om den inte gör det , kan det inte vara så exceptionell och endast värda att följa om det är otroligt låga priser . Om du letar efter de bästa återförsäljning kandidater , kan det vara bättre att gå upp .

Därefter fokuserar på enhetens områden där de viktigaste designelement är . Är detaljerna klara och skarpa ? Finns det några störande områden såsom skrubbsår, repor eller dings ?

Sedan titta på fältområdetmot gränserna . När du gör detta bör du ändå vara långsamt och gradvis vrida myntet och luta den fram och tillbaka samtidigt , försöka få ljuset att reflektera bort av ytorna från så många vinklar som möjligt .

Lär känna vad mynta lyster ser ut och leta efter den , om du väljer Mint staten mynt . Öva identifiera mynta lyster under några ljus . Svårare ändå identifierar mynta lyster i toning .