tisdag 8 april 2014

Rengöring Sällsynta amerikanska mynt , är det alltid dåligt?


 " Städat " med hänvisning till mynt är förmodligen en av de "Smutsigaste " ord i den numismatiska språket . Den " C " ordet är ungefär lika kränkande för sällsynta amerikanska myntsamlare som " F - bomb " är för allmänheten . Kanske ännu mer .

Jag stack ut hakan här och bege sig in omdiskuterad territorium . Det är motsvarigheten till politik och religion i numismatik området . Ingen vågar prata om det . Jag ska våga prata om mynt rengöring och även förespråkar det under rätt omständigheter .

Jag kan tänka mig massor av läsare kommer bara läsa en del av artikeln och hoppa i med alla fyra för att ta upp kampen för sin ställning .

 Jag tror att " städas myntet " stigma kommer från att inte skilja mellan ett ordentligt rengjorda mynt och ett felaktigt rengjorda mynt . Jag ser inget fel med ett ordentligt rengjorda mynt vars utseende förstärks av rengöring . Jag avskyr en felaktigt rengjorda mynt vars utseende förändras eller förstörs av rengöring .

Ett ordentligt rengjorda silvermynt kommer inte ha sina ytor förändras av rengöringsprocessen . Med användning av ett organiskt lösningsmedel på den för att avlägsna ytföroreningar är OK. Doppa en starkt korroderade silvermynt i en professionell lösning utformad för detta ändamål är också OK .

Jag är helt emot att använda metoder som förstör ett mynt när du rengör den . Dessa metoder innefattar någon form av polering myntet. Poler mynt görs oftast av några välmenande nybörjare som tror silver skulle vara spegelblank .

Silver till sin natur börjar kemiskt förändras på grund av sin omgivning . Till skillnad från guld , silver är något kemiskt reaktivt till sin omgivning . Hur det lagras under lång tid kommer att antingen ge den färgglada toning eller PVC skador . Colorful toning värderas . PVC eller saltvatten skador är inte .

Ordentlig rengöring mynt tar hänsyn till vad problemet är under mildras , och huruvida den åtgärd eller metod som används skulle orsaka framtida skador på silver sällsynta amerikanska mynt yta .

Blötläggning ett silvermynt i diskmedel och torka av med en bomullspinne eller boll för att bli av ljusföroreningytan inte ändrar myntytan. Noggrant tillämpa gnugga alkohol , aceton , vinäger eller citronsaft till myntytanför en kort tid dessutom inte kommer att påverka den .

Efter att någon rengöring kemikalie till silvermynt yta , skölj den ordentligt under rinnande vatten . Sedan klappa torrt med en mjuk handduk . Klappa ytan , inte gnugga det .

En professionell mynt dopp t.ex. EZ - est Coin Cleaner är sättet att avlägsna överskott korrosion från ett mynt och återställa ytan lyster , utan att märkbart skada ytan . Som med andra lösningsmedel detta måste användas under en mycket kort tidsperiod och noggrant sköljas bort .

Jag rekommenderar inte den genomsnittliga sällsynta amerikanska mynt samlare kör rätt ut och börja använda EZ - est Coin Cleaner . Den har en riktigt , riktigt stark syra / lösningsmedel lukt och måste användas i rätt miljö . Strikta säkerhetsåtgärder måste följas vid användning av denna kemikalie .

Om du har några problem silvermynt som du tror skulle ha nytta av en dopplösning, be en professionell om det . Din lokala sällsynta amerikanska mynt återförsäljare kan vara ett bra ställe att börja .

Felaktig mynt rengöring använder slipmedel för att förändra silver mynt ytor . Dessa sträcker sig från auto färg polish till kök rengöringsmedel . Denna behandling nästan alltid skapar fler problem än det löser . Dessa metoder förstör nästan alla silvermynt , vars värde är något över ädelmetaller .