tisdag 8 april 2014

Guld behöver en bra vila innan du fortsätter Higher


 Handel är en svår sak att göra och handel med råvaror är ett helt annat djur än handla med aktier . Med detta sagt , vissa handlare har gjort miljontals dollar vadslagning på råvaruprisetstiger . Jim Rogers är en av dem och ett långsiktigt råvaru tjur . Han är författare till boken Street Smarts och bor i Singapore med sin fru och dotter .

Som ett fan av Jim Rogers och lyssna, läsa hans åsikter jag får intrycket av att guld kommer att göra en låg på kort sikt , någon gång under de kommande månaderna eller nästa år 2014. Detta kan ta guld till under $ 1000 som verkade otänkbart så sent som 2012 då guldet handlades nästan $ 2000 per uns . Vid skrivande stund priset på guld handlas är 1323. Detta tyder på att var en att köpa just nu , är den nedåtrisk ca $ 300 - $ 400 , medan den uppsida är ca $ 600 - $ 700. Det finns en risk att belöna förhållande på nästan 2:01 .

Men som med allt finns det två sidor av varje handel . För varje köpare finns det en säljare och vice versa . Å ena sidan har du hård kärna guld troende och die hard fans som verkar övertygad om att det kommer att bli hyperinflation och världen kommer att kollapsa och råvaror som guld kommer himlen raket i pris . Å andra sidan har du investerare som Warren Buffet , Dennis Gartman som säger Guld är inte pengar och offentligt har sagt att de tycker inte om guld .

Jim Rogers sa en gång " Guld gick upp 12 år i rad , vilket är extremt ovanligt , och det har inte funnits någon tillgång i historien som har sett något liknande . Den anomali i guldmarknaden är hur starkt det har varit - det har aldrig hände allt tekniskt , var guld sedan för en stor korrigering . " - via Jim Rogers blogg

Liknar Jim Rogers , är andra ut talade förespråkare av guld är Peter Schiff och Dr Marc Faber i Gloom Boom Doom . Marc Faber säger , " I allmänhet , jag tror att vi fortfarande är i massiv pengar tryckning och den sämre ekonomin blir , desto mer pengar att skriva ut kommer det att finnas . Jag köpte lite guld på $ 1300 per uns , och jag köpte lite mer guld på $ 1200 en uns " - via Marc Faber blogg.

Var står jag som icke-professionella investerare ? Så självklart när man hör sådana kommentarer från Jim Rogers du behöver sitta upp och ta meddelande . Jag tror att guld är en form av pengar , har det visat sig under hundratals år som ett lagrat värde för pengarna . Med regeringar världen trycka pengar inklusive USA , kommer alla pengar så småningom orsaka inflation . Det är bara helt enkelt ohållbar för varje större land i världen att trycka pengar och inte förvänta sig konsekvenser . Vad vi behöver är att se dåliga företag misslyckas , inte räddats . Vi måste belöna bra företag och låta dåliga , sjuka företag misslyckas . Jag är säker på att vi kommer att se Guldpriset för att gå upp i framtiden . Men innan vi kan se fortsätta högre Jag tror att vi kommer att få se några sälja offs där svaga händer kommer att få tvättas ut och sedan guld kommer som en solid grund för att fortsätta högre . Jag förblir en långsiktig tro på guld .