tisdag 8 april 2014

Sällsynta amerikanska mynt , Finns det något sådant som en sällsynt Cirkulations Coin ?


 I ett avseende finns det inget sådant som en sällsynt amerikanska mynt som har cirkulerat . Det finns hundratusentals eller miljontals någon särskild mynt stämplat ut och sättas i omlopp vid varje given tidpunkt .

Något massproduceras av en stor tillverkare kommer inte att vara sällsynta. Detta kan ses i dag där vi har miljoner av samma massproducerade produkter i våra liv .

Mynt som placeras i omlopp ändra sin karaktär . Alla dessa mynt började samma , få förändrats med tiden eftersom de används i handeln och eventuellt missbrukas under sitt liv .

 Det är inte sannolikt inventeringar av sällsynta amerikanska mynt någonsin kommer att hållas , så att deras faktiska utbudet kommer aldrig att bli känt .

Generellt har de flesta människor inte bryr sig ett dugg om mynt . Mynten har mycket litet värde för allmänheten vid den tidpunkten . De är helt enkelt ett praktiskt bytesmedel , inget mer , om de inte blir ett praktiskt verktyg för något annat. Det är där missbruket kommer in

Få människor i USA: s historia visade cirkulerade mynt som värdefullt eller vacker , eftersom de var så vanligt . Det var alltid mycket mer där det kom från . Mynt sällan skonas med flit .

Om de slapp alls, var det oftast av misstag . Myntet kan ha tappat bort eller blivit hamstrade bort någonstans oupptäckt under lång tid . Mycket få människor var förutseende nog att stuva myntet borta väntar på att det ska bli värdefullt . Det hände av en slump .

Mest cirkulerade mynt då inte kan verkligen klassas som riktigt sällsynta. Den sällsynthet kommer in med ocirkulerade sorter av cirkulerade mynt . Skona myntet från skada och slitage är ovanligt .

Så , ett gemensamt mynt skonade skada och slitage blir ovanligt . Vissa är så ovanligt att de gör det i kategorin av en sällsynt amerikanska mynt . 270 miljoner Morgan silver dollar smältes för att användas i första världskriget

Morgan silver dollar var så vanligt att 270000000 kunde smältas och inte missas på tiden. Nu naturligtvis , Morgan dollar samlare önskar dessa tidigare datum mynt inte hade smält .

Den 1921 Morgan präglades för att ersätta de tidigare smält Morgan dollar . Nu är 1921 så vanliga att de är praktiskt taget värdelösa . Även i nyskick de inte är värda mycket över smält värdet av silver i dem .

Jag fann att om du vill se hur vanliga saker , titta på eBay . Jag hade en väv som var en av 800 som produceras i 1928. Jag tittade för att se om de ens skulle ha något på eBay . Det fanns fyra av dem . 800 någonsin producerats , och 4 var på eBay vid varje given tidpunkt . Jag antar att om objektet är verkligen sällsynt , skulle det inte vara på eBay .

Rarity gör inte värde dock . Något kan vara faktiskt sällsynt och inte värdefulla . Den går tillbaka till utbud och efterfrågan . Lyckligtvis den sällsynta amerikanska mynt utbudet inte ökar , men efterfrågan kommer att vara .

Värdet uppnås genom hur många som vill ha det , och hur många är tillgängliga för försäljning till dem som vill ha dem . Om få människor vill ha det , kommer objektet att ha mycket litet värde . Många antikviteter är så.

Tyvärr är tillgången på sällsynta amerikanska mynt relativt okänd . Den tredje part gradering tjänster håller en befolkning räkna graderade mynt som har gått igenom sina tjänster . Det är nästan meningslöst men eftersom amerikanska sällsynta mynt är ofta brutit ut sina plattor och omprövas för betygssättning .