tisdag 8 april 2014

Hur investera i guld skiljer sig från andra strategier


 När det gäller att göra ett beslut om hur man skall fördela din pension tillgångar , investera i guld är ett mycket intressant ämne , inte bara på grund av dynamiken i guld som en tillgång , men den psykologiska dynamiken i den genomsnittlige investeraren .

Låt oss ta itu med elefanten i rummet : guld investera är inget som att köpa aktier och fonder . Detta är något som är absolut nödvändigt för alla seriösa investerare att förstå , och att tänka på att guld är ett helt annat djur inom finansbranschen . Ett djur som är mycket missförstådd . Inte övertygad ? Tja , utan att ens komma in i en ekonomisk diskussion , helt enkelt fråga dig själv hur du känner dig om guld investera? När du tänker på aktier eller obligationer , får du så förtrollad som du gör när du tänker på guldtackor eller guldmynt ? Förmodligen inte ... eller hur? Här är varför :

Ett lager certifikat är ett papper som kan ge dig en avkastning på din investering om

1 ) Bolagets styrelse väljer en bra ledningsgrupp , och

2 ) om att ledningen har möjlighet att kontinuerligt utveckla en konkurrenskraftig affärsstrategi , och

3 ) Om det laget kan faktiskt genomföra den strategin , och

4 ) om negativa ekonomiska faktorer inte hindrar dess potentiella framgång . Det är en massa "om" och " Ands " för att satsa din ekonomiska trygghet på .

Jämför det med att investera i guld . Med guldtackor eller mynt , du köper en materiell anläggningstillgång , något du kan hålla i dina händer , och något som erkänns som värdefull i varje hörn av världen . Dessutom , när man tänker på guldtackor eller mynt , blir ditt sinne förtrollad av känslor av trygghet och stabilitet . Detta är helt naturligt , för som människor , vi tenderar att dras till saker som hjälper oss att känna sig säkrare och tryggare . När det gäller att investera i guld , dessa känslor av trygghet och stabilitet är universella känslor som har upplevs av otaliga människor genom århundraden ... Människor som såg värdet i att äga en materiell tillgång kontra äga bitar av papper (aktier, obligationer , valuta ) som bara har löften knutna till dem , men inget fysiskt värde .

Men hur investerar i guld tänkt att öka säkerheten ?

Självklart , det finns aldrig några garantier med någon typ av investering , men när det gäller att investera i guld , är det viktigt att förstå hur det är tänkt att hjälpa till att skydda dina tillgångar . En av de största orsakerna är att guldpriset rör sig ofta i motsatt riktning av andra investeringar ( dvs. den inte har en perfekt korrelation till dem ) . Vad detta betyder är att investera i guld kan hjälpa dig att stötta värdet på ditt bo ägg när aktier och fonder sjunker i värde , eftersom guldpriset skulle tendera att gå upp under den tiden , då investerare drar sina pengar på marknaderna och dra in dem i guld investeringar .

Låt oss ta ett aktuellt exempel , kreditkrisen 2008 . Diagrammet nedan visar en period av cirka 18 månader och jämför rörelsen av P 500 index kontra guldpriser .

Du kommer att märka att vid många tillfällen , SP 500 index ( röd linje ) och guldpriser ( gul linje) flyttade i helt motsatta riktningar . När lagren minskar i värde , var guldpriser stiger , och vice versa . Detta är en mycket viktig fråga för alla som investerar i guld . Vad detta betyder är att investera i denna ädelmetall kan vara en strategi för att minska den totala risken för din portfölj . Om du tror att allt är bra med vår ekonomi och att lagren kommer att fortsätta att gå upp , då är du förmodligen inte orolig för din bo ägg . Men om du har betänkligheter marknaderna , och om du fortfarande bekymrad över skalv av den lågkonjunktur som inleddes 2008 , då investera i guld kan vara en hållbar strategi för att skydda din portfölj mot eventuella framtida nedgångar på de finansiella marknaderna .

Förstår att investera i guld inte garanterar en lycklig framtid . Den som svartabörshajar denna ädelmetall som en " no lose" -lösning är helt enkelt inte vara ärlig med dig . Men när det kommer till att bygga skydd för din pension tillgångar , kan guld vara ett värdefullt verktyg i din strategi . Guldtackor brist på direkt korrelation till marknaden innebär att priset inte alltid rör sig i takt med aktier , och i själva verket ofta kommer att flytta åt andra hållet . Detta gör guld en effektiv säkring under tider av ekonomisk osäkerhet , och ger dig möjlighet att bevara värdet på din bo ägg när papper tillgångar ( som aktier ) är näsa dykning .