tisdag 8 april 2014

Sällsynta amerikanska mynt Satsa Samla Innebär visst ansvar för ägaren


 Mynt är historiska lämningar som vi vårdar inom den tid som vi har dem i vår ägo . De sällsynta amerikanska mynt du köper förpliktigar dig att bli förvaltare av ett stycke historia . Var särskilt noga av de värdefulla sådana, för att tillåta dem att glädja framtida generationer.

 Som förvaltare av numismatiska historia genom sällsynta mynt ägande , blir det ditt jobb att ta hand om dem .

God vård innehåller:

 

  

  Kapsla in provet i lufttäta hållare , vilket är det bästa sättet att skydda dem och hålla dem säkra , om inte i en bra gradering platta .

  

  Torka med alkohol för att ta bort fingeravtryck och smuts .

  

  Handtag av endast de fälgar.

  

  Handtag över något mjukt som t.ex. en handduk eller filt .

  

  Förvaras i en torr miljö .

 

 Lär dig att gradera sällsynta amerikanska mynt . De är en del av det numismatiska språket.

Om oerfaren i mynt gradering / värdera , köpa dem graderade från PCGS och NGC . Lär dig att årskurs dina sällsynta amerikanska mynt , om du planerar att göra mycket på detta område . Studera graderade exempel och läsa om mynt gradering på nätet och i myntsorteringsböcker skrivna för att hjälpa dig .

Coin Sortering är en pågående process . Du kan spendera en livstid finslipa dina färdigheter . Planerings termer är en del av det språk som numismatik .

Pengar kan göras i mynt som en investering. Slabbed mynt är inriktade mot investeraren eftersom frågan om kvalitet besvaras . Jag anser Slabbed mynt som investeraren myntet .

Raw , osorterade sällsynta mynt är mer för hobby . Du måste verkligen veta vad du tittar på när man fastmyntvärde. Att lära sig vad du tittar på är en stor del av det roliga med numismatik .

Många investerare bryr mig egentligen inte så mycket om myntet som dess marknadsvärde . Deras intresse för sällsynta amerikanska mynt bevarande är ofta mer för andrahandsvärde , snarare än att spela en museiintendent.

 Organisera din sällsynta amerikanska myntsamling .

Organisera din sällsynta amerikanska silver eller guld myntsamling kommer att hjälpa dig att uppskatta det du har arbetat så hårt för . Det kommer också att hjälpa dig att bestämma vad nästa myntet i serien ska vara.

Organisationen ingår även att hålla en detaljerad inventering av din samling . Detta kan göras med en enkel Excel-ark eller mynt insamling programvara som från LibertyStreet .

Den mynt insamling programvara ger dig många fördelar jämfört med den grundläggande kalkylblad . Mycket trevlig tid kan ägnas åt katalogisering dina poster .

Om du ger dina sällsynta amerikanska mynt respekt och omsorg de förtjänar , kommer du att bevara ett stycke historia och en skatt för kommande generationer att uppskatta . Mer än sannolikt , kommer du att återbetalas till ditt flit med myntvärdet för dina silver dollar ökar över tiden .