tisdag 8 april 2014

Sällsynta amerikanska Silver Mynt och samla in dem genom deras Die Failures


 Samla silvermynt med olika form misslyckanden kan vara en utmanande strävan . Fast inte så ovanligt på tidiga amerikanska silvermynt , var formarna bättre gjorts vid mitten av 1800-talet och dö misslyckande på silvermynt var betydligt mindre frekvent .

Härdade dör stål kommer att spricka mycket oftare på nickelmynt än silver , eftersom nickel är mycket hårdare än guld , koppar eller silver . Die sprickor är roligt att studera när du kan hitta dem .

Ännu roligare är att hitta två eller fler av samma silvermynt med samma form spricka . Det kan ta år att söka för att hitta två eller flera mynt som fick förbi den trasiga dör väldigt nära varandra på linjen . Detta skulle säkert utgöra okänt territorium för ett silvermynt samlare .

Det fina med denna strävan är att det finns mycket lite premie eller betalat för die fel , så denna typ av insamling skulle inte kosta en förmögenhet . Om du gör det på rätt sätt , kan det medföra en hel del pengar på rätt köpare .

Om form paus eller idisslar är uppenbar , får en premie placeras på myntet . Den strängare form misslyckande , premien är högre sannolikt . De flesta människor är inte i subtil , och det inkluderar samlare av silver sällsynta amerikanska mynt .

En matris är ett cylindriskt metallverktygmed de upphöjda delarna av myntet ingraverat på den. One används för toppen av myntet och ett används för botten. De trycker på bilden till framsidan och baksidan av myntet som det är att träffas av pressen .

Dessa matriser kan spricka eller fraktur efter mycket användning . Silvret tenderar att strömma in i sprickan från trycket av myntet pressen och lämna ett intryck av sprickan som dyker upp som en upphöjd linje på myntet. Dessa linjer är ofta böjd , men kan vara andra former av grovt definieras silver på ytan av mynten.

En annan mindre vanlig misslyckande är känd som en " cud " . En cud bildas när ett stycke av dynan faktiskt bryts av nära kanten och mynt fortsätta att slås efteråt. Resultatet är ett mynt med silver fylla den brutna delen av formytan .

Cuds se ut som en svets gjord av silver eller ärr märke på ytan av myntet där munstycket avbrott inträffat. Ibland kan den brutna delen av formytan är fäst på ett par strikings innan den går av helt. Den resulterande intryck på myntet är mer subtil än en komplett cud . Dessa brister är kända som " balanserade cuds " .

Intrycken från die frakturer och raster kan göra för lite kul numismatiska konversation . Die fel är ofta mycket distinkt . De är inte vanligt , så de kan förvandla ett vanligt mynt i en riktigt sällsynta amerikanska mynt .